再生できない場合、ダウンロードは🎵こちら
このシリーズでは、
「食べ方」「食感」「味覚」といった食事や料理にまつわる表現をご紹介します。言葉のレパートリーを増やして細かいニュアンスまで伝えることができるようになりましょう!
● 総集編B 「食感」 ●
■crunchy
サクッとした
My colleague gave me some chocolate as a souvenir from his overseas trip. It was crunchy and really tasty!
同僚が、海外旅行のおみやげにチョコレートをくれました。サクッとしていて、すごくおいしかった!
■mushy
ドロドロの
Made my first pot-au-feu today! I simmered it for over three hours, so the vegetables got too mushy.
今日、初めてポトフを作りました! 3時間以上煮込んだので、野菜がドロドロになってしまいました。
■chewy
かみ切れない/〈めんが〉腰のある
My filling came out while I was gnawing on a chewy taffy.
なかなかかみ切れないタフィーをかじっていたら、歯の詰めものが取れてしまった。
■tender
やわらかい
Had sukiyaki tonight! The beef was so tender that it just melted in my mouth.
今夜は、すき焼きでした! とってもやわらかい牛肉で、口の中でとろけ
るほどでした。
■dry
ぱさぱさした
Found some doughnuts in the fridge. They must have been a couple of days old, because they were really dry and tasteless.
冷蔵庫にドーナツを見つけた。2、3日たってたんだろう。すごくぱさぱさして、味がなかったから。
■soggy
べちゃっとした
The sandwiches they served at the party were a little soggy, and the lettuce was wilted.
パーティーで出されたサンドイッチは、少しべちゃっとしていた上に、レタスがしおれていました。
■springy
もちもちした
I had gyoza dumplings at ABC's. The skins had a springy texture, and the pork fillings were really juicy!
ABC'sで餃子を食べた。 皮はもちもちしていて、中の豚肉もすごくジューシーだった!
■fluffy
ふんわりした
I'm not good at baking bread. How do you make fluffy bread? Is it in the way you knead the dough? Anyone?
私、パンを焼くのが下手で…。どうやったら、ふんわり焼けるの? 生地の練り方がポイント? 誰か教えて?
■go down smoothly
のどごしがいい
There's nothing like a cold beer after a bath! This brand-new XYZ beer goes down really smoothly.
風呂上がりの冷たいビールって最高! 新発売のXYZっていうビール、のどごしがすごくいいよ。